Archive for Kolovoz, 2019

Dani grožđa u Bujama 15. rujna

wp_20160918_09_50_14_rich_liU sklopu bujskih „Dana grožđa“ u nedjelju 15. rujna s početkom u 10 sati održat će se šahovski, ekipni, brzopotezni turnir u holu Osnovne škole „Mate Balota“ u Bujama. Tempo igre je 3 minute plus 2 sekunde dodatka za svaki odigrani potez, počevši od prvog poteza. Za ekipu nastupaju 4 (četiri) igrača / igračice. Upisnina iznosi 60 kn po igraču/zamjeni pa ekipa može prijaviti i više od 4 (četiri) igrača. Za ekipu mogu nastupiti samo registrirani igrači koji posjeduju FIDE ID broj, jer je turnir prijavljen kod FIDE i rejtingirat će se za FIDE rejting listu za brzopotezni šah. Upisnina uključuje ručak, standardno piće i grožđe. Svaka ekipa je obavezna donijeti dvije šahovske garniture standardnih dimenzija i dva ispravna elektronička šahovska sata. Prijave ekipa su do 15. rujna. Nagrade su pehari za tri prvoplasirane ekipe i medalje za najuspješnije pojedince po pločama. Sve dodatne informacije možete dobiti na brojeve mobitela: 091/1366-109, Zvonko Juras i 099/3333-636, Čedomir Milevoj.

image_print

Darko Dorić pobjednik opena „Hum na Sutli“

ddoric

Mladi riječki međunarodni majstor Darko Dorić pobjednik je na 13. Međunarodnom šahovskom turniru „Hum na Sutli“. Nakon 9 odigranih kola jedini je skupio 7½ bodova i više nego zasluženo osvojio 1. mjesto. Upisao je 6 pobjeda i 3 remija te bez poraza završio turnir. Drugo mjesto osvojila je juniorka, NM Noemi Špiranec sa 7 osvojenih bodova. Nakon polovičnog uspjeha poslije 4. kola zaigrala je hrabro i u nastavku turnira ostvarila 5/5 što joj je donijelo 2. mjesto. Na diobi 3. mjesta našla su se čak petorica igrača sa 6½ bodova pa su dodatni kriteriji kreirali ukupni poredak. Najbolje dodatne kriterije imao je mladi porečki junior MK Enrico Ghersinich, kojem je ovo jedan od najboljih rezultata u karijeri. Osim 3. mjesta popravio je i rejting za novih +59 bodova. Dalje slijede: GM Ivan Žaja, GM Nenad Ferčec, IM Branko Rogulj i IM Srđan Šale 6½, FM Miro Pandurević, MK Željko Matić, IM Miroslav Žufić, CM Ivica Leaković i MK Ivan Kalajžić 6, Duje Alfirević, MK Ante Leon Starčević, MK Oliver Kukas, Tomislav Kolednjak, MK Boris Grbac i MK Andrej Stubljar 5½ bodova itd. Na ovogodišnjem openu nastupilo je ukupno 76 natjecatelja (2 GM, 1 WGM, 4 IM i 3 FM) iz 3 federacije (CRO, SLO, BIH). Organizator opena je bio Šk Straža, Hum na Sutli, a sudački dio posla odradili su IA Radmila Švaljek i NA Aleksandar Švaljek.

Chess Results

image_print

Murillo i Kremenić po 6 iz 7

Za prvim stolom Salković - Tomić (foto: B. Purić)

Za prvim stolom Salković – Tomić (foto: B. Purić)

Na otvorenom turniru “Frane Petrić” u organizaciji ŠK Cres, odigranom u ponedjeljak na trgu ispred palače Arsan – sjedišta Creskog muzeja, prva dva mjesta podijelili su Miguel Murillo iz Madrida i Boris Kremenić iz Cresa, prikupivši po šest bodova u sedam kola. Sudjelovalo je 22 šahista iz Cresa, Malog Lošinja, Rijeke, Zagreba, te iz Češke i Španjolske, a tempo igre bio je 15 min. po igraču. Osim u općem redoslijedu, proglašeni su i najbolji kadeti i kadetkinje; od njih prvi su Deni Pongrac iz Cresa i Lena Kunda iz Malog Lošinja.

Poredak: Miguel Murillo (Madrid) i Boris Kremenić po 6, Nikša Unković i Manuel Oljača (svi Cres) po 5, Václav Bernášek (Prag) i Bojan Purić (Lošinj) po 4½, Gorast Klemenc, Matej Salković (oba Cres), Boris Tomić (Lošinj) i Josip Gržin (Rijeka) po 4, Deni Pongrac (Cres), Lena Kunda (Lošinj) i Ivana Kučić (Cres) po 3½, Ognjen Marković (Cres), Roland Wegemann (Lošinj), Adrian Šintić i Martin Šintić (svi Cres) po 3, Adam Šereda (Prag), Rubi Bosnić i Željko Juzbaša (oboje Cres) po 2, itd.

image_print

Cres poziva na turnir “Frane Petrić”

ŠK CresU ponedjeljak, 26. kolovoza, ŠK Cres bit će već tradicionalno domaćin otvorenog turnira “Frane Petrić”. Pravo nastupa imaju svi zainteresirani, a igrat će s početkom u 19 sati na trgu ispred Creskog muzeja, kraj spomenika creskom renesansnom misliocu Petriću.
Tempo igre je 15 minuta po igraču, a predviđeno je sedam kola po švicarskom sustavu. Poželjne su pretprijave sucu turnira Bojanu Puriću na tel. 091/762-1979.
ŠK Cres godišnje priredi po dva ljetna turnira, i tako već jedanaestu godinu…

image_print

Sandro Šafar najbrži na Bartoji

 Ivan Trošelj, Sandro Šafar i Ivoslav Ban Foto: Šk Rječina, Dražice

Ivan Trošelj, Sandro Šafar i Ivoslav Ban
Foto: Šk Rječina, Dražice

Šahovski klub Rječina iz Dražica organizirao je 1. pojedinačni brzopotezni šahovski turnir povodom Dana Općine Čavle i njihovog zaštitnika, svetog Bartola te manifestacije „Ljetno lice Platka“. Turnir je održan u restoranu „Mali dom“ na Platku, a nastupila su 33 igrača i 8 igračica iz dvije federacije (CRO, SLO). Odigran je švicarac u 9 kola s tempom igre od 10 minuta po igraču za cijelu partiju. Najviše uspjeha imao je mladi riječki MK Sandro Šafar, AŠK Junior, Rijeka, koji je skupio 7½ bodova i zasluženo osvojio prvo 1. mjesto. Ostvario je 6 pobjeda i 3 remija te bez poraza završio turnir. Drugo mjesto osvojio je njegov klupski kolega, Ivan Trošelj s pola boda zaostatka, dok je treći bio Ivoslav Ban sa 6½ bodova, ujedno i najuspješniji predstavnik domaćina. Erik Haidinger, Šk Crikvenica je četvrti s istim brojem bodova, ali slabijim dodatnim kriterijima. Dalje slijede: Alojzije Kovač, Vladimir Fele, Siniša Kvaternik i MK Duško Srdić 6, Branislav Orlović, Ivano Tomljanović, Igor Milovac i Lana Trglavčnik 5½, Vlatko Kukuljan, Jovan Desnica, Marko Zagorac i MK Ema Hajdinić 5, Robert Pavešić, Marijo Peranić Radošević, Vlado Vujić, Dušan Pijanović, Jasmina Okanović, Ivano Sundać i Vilim Kvaternik 4½ boda itd. Organizator se pobrinuo za brojne nagrade kojima su nagrađeni svi kadeti i kadetkinje, najuspješniji veterani, šahistice, najmlađi i najstariji sudionik te trojica najuspješnijih u ukupnom poretku. Turnir je protekao u prijateljskom ozračju bez ijedne sudačke intervencije, a njegovo glavno obilježje je veliki odaziv kadeta i kadetkinja. Nastupilo ih je čak 21, a prednjači Šk Crikvenica sa 7 kadeta i 3 kadetkinje. Sudački dio posla odradio je IA Nenad Dorić.

Chess Results

image_print
image_print