Archive for Siječanj, 2019

Emisija „Sport u Istarskoj Županiji“

Mladen Pavićević predsjednik Sportske zajednice Istarske županije

Mladen Pavićević
predsjednik Sportske zajednice Istarske županije

PULA – Sportska televizija Zagreb s nacionalnom koncesijom u suradnji sa Savezom sportova Istarske županije i Istarskom županijom pokrenula je zanimljivi projekt, specijalnu emisiju pod nazivom „Sport u Istarskoj Županiji“. Prva emisija kreće 27. siječnja (nedjelja) u 10 sati i donosi razgovor s Mladenom Pavićevićem, predsjednikom Saveza Sportova Istarske županije te reportaže o rukometnom Premijerligašu RK Rudan Labin, Plivačkim klubovima Pula i Arena te košarkašicama Pule Črnjatoursa. Termini reprize su utorak 29.siječnja u 19,30 i petak 1.veljače u 8,oo sati . Emisija „Sport u Istarskoj županiji“ ići će jednom mjesečno u trajanju do 30 minuta svake četvrte nedjelje u mjesecu u 10 sati. Tim povodim glavni urednik Sportske TV Jura Ozmec je rekao: -Iznimno mi je drago da smo s istarskim županom i agilnim ljudima u istarskom sportu vrlo brzo dogovorili emisiju o sportu u Istarskoj županiji. Važno je da se ljudi informiraju o tome kako se sportaši koji treniraju i nastupaju tu, kod njih u susjedstvu snalaze, kakve probleme imaju, koliko im lokalna zajednica pomaže. U Istri, rekao bih, to je čak i naglašenije nego u nekim drugim dijelovima. Naime, Istra doista cijele godine pruža mogućnosti bavljenja sportom, a znamo da i mnogi stranci, primjerice biciklisti ovamo dolaze. No, to nije tema, tema je lokalni sport. Mnogi su veliki hrvatski sportaši poniknuli baš u lokalnim dvoranama, na lokalnim stadionima ili bazenima. Ovo je emisija o njima, ali i o onima koji će to tek biti, jer skrb o sportu je skrb i o mladima, o onima koji dolaze. Hvala Županiji koja je našla interes da se i kroz nacionalni sportski kanal pokažu cijeloj Hrvatskoj kako dobro rade, rekao je glavni urednik Sportske TV Jura Ozmec. Zadovoljan novim projektom je i Mladen Pavićević, predsjednik Sportske zajednice Istarske županije koji kaže: – Dugogodišnji predani rad uz bezrezervnu podršku čelnika Istarske županije Sportska zajednica Istarske županije odlučila je promovirati pokrenuvši ovaj medijski projekt sa Sportskom televizijom Zagreb kao nacionalnim kanalom.

Jura Ozmecglavni urednik SPTV 1

Jura Ozmec
glavni urednik SPTV 1

Njime ćemo upoznati gledatelje u Hrvatskoj s radom, načinom rada i rezultatima koje postižu naši klubovi i sportaši svih uzrasta na čelu sa sportašicama i sportašima seniorima. Također, kroz ovu emisiju želimo prikazati uvjete u kojima sportaši u Istri rade, dakle s vrlo kvalitetnom sportskom infrastrukturom – stadionima, sportskim dvoranama, igralištima, pješačkim i biciklističkim stazama. Približiti ćemo javnosti sportske manifestacije nacionalnog i međunarodnog karaktera koje se tradicionalno održavaju u Istri u organizaciji naših klubova. U prvoj emisiji vidjet ćete i prvi javni gradski bazen u Istri kojeg je Grad Pula podario svojoj djeci i građanima. Istra vjerojatno u Hrvatskoj ima najviše bazena što otvorenih, a što zatvorenih, ali ovo je prvi javni gradski bazen. Očito je da smo prepoznati u svojem radu te ćemo rado kroz emisiju o sportu u Istarskoj županiji približiti podijeliti s drugim našim sportašima širom Hrvatske naša iskustva. Osim toga ovim projektom polusatnih mjesečnih emisija želimo roditeljima i djeci u Istri, a i u cijeloj Hrvatskoj prikazati koliko je sport potreban za razvoj djece u zdrave pozitivne osobe s pozitivnim radnim i životnim navikama. Želimo im ovom televizijskom emisijom „Sport u Istarskoj županiji“ prikazati da za bavljenje sportom imaju danas u Istri izvrsne uvjete i najviše standarde u sportskim objektima te da mlade sportaše treniraju educirani treneri. Pod produkcijskom palicom puljanina Bojana Prusca emisiju „Sport u Istarskoj županiji“ uređivat će i voditi novinar Branko Biočić.

image_print

Započelo Otvoreno prvenstvo Šk Uljanik za 2019. godinu

ULJANIKOvogodišnje Otvoreno prvenstvo Šk Uljanik okupilo je 16 šahista (1 FM, 4 MK ) iz 4 kluba, koji će odmjeriti šahovsko znanje kroz 9 kola švicarca. Znatno manjem odazivu po igračkoj snazi i broju igrača pridonijela je i siječanjska gripa, koja je ovih dana mnoge prikovala za krevet i toplinu obiteljskog doma. Nakon dva odigrana kola u vodstvu se nalaze FM Adriano Voscilla, MK Boško Vasić i iznenađenje turnira, Ivica Džudović sa po 2 osvojena boda. U dosadašnja iznenađenja prvenstva spadaju porazi MK Milana Marčete i Mladena Terlevića od Zlatka Cesara, odnosno Janka Soklića. Redovita kola igraju se ponedjeljkom i petkom od 18 sati u prostorijama Šk Pula, Radićeva br. 20 u Puli. Treće kolo na rasporedu je u petak, 01. veljače s početkom u 18 sati. Prvenstvo je otvoreno za sve ljubitelje šaha.

Chess Results

image_print

Delfin “otplivao” u završnicu

ŠSD Delfin iz Novog Vinodolskog

ŠSD Delfin iz Novog Vinodolskog

Šahistice ŠSD “Delfin” iz Novog Vinodolskog pobjednicu su županijske razine prvenstva osnovnih škola za učenice, te kao najbolje u Primorsko-goranskoj županiji prolaze u završnicu državnog prvenstva osnovnih škola, s obzirom na to da ove godine nema međužupanijskoga natjecanja.

PGŽ-završnica u Rijeci je 28. siječnja okupila šest najboljih ekipa s prvog kruga, a igračice “Delfina” bile su prve na bolje dodatne kriterije od “Viševice” iz Fužina – obje ekipe imale su po 8 meč-bodova. Treće mjesto osvojio je Petehovac (Delnice) s 5 meč-bodova, a slijede Goran (Vrbovsko) 4, Glavoč (Crikvenica) 3 i Galeb (Cres) 2.
Read the rest of this entry »

image_print

Muškardin otvorio novi ciklus

ŠK LošinjOdigran je prvi turnir za 36. prvenstvo Lošinja u brzopoteznom šahu za 2019. godinu, u kojem je pravilnik promijenjen tako da se, umjesto na 5 minuta, igra tempom od 3 minute + 2 sekunde dodatka po potezu. Sudjelovala su jedanaestorica igrača, a pobijedio je FIDE-majstor Mario Muškardin.
Poredak: Mario Muškardin 10 bodova (iz 10), Tomislav Okrugić 8,5, Neven Petrović 8, Boris Tomić 7,5, Bojan Purić 6, Josip Mikić 5, Roland Wegemann 4, Karlo Muskardin i Karlo Maričević po 2, Leon Štajduhar i Petar Muskardin po 1.
Prva petorica dobila su bodove za ukupni poredak (5, 4, 3, 2 i 1).

image_print

Kadetski turniri „ Dan Sv. Blaža 2019 “ 02. i 03. veljače u Vodnjanu

vodnjanskvodnjansszi

Grad Vodnjan i Šk Vodnjan, uz tehničku i sudačku potporu Šahovskog saveza Istarske županije, organiziraju I. Vodnjanske pojedinačne otvorene kadetske turnire do 12 i do 16 godina pod nazivom „Dan Sv. Blaža 2019“. Turniri će se održati u subotu i nedjelju, 02. i 03. veljače 2019. godine u Domu mladih u Vodnjanu, Istarska ulica br.1 sa početkom u 11 sati. Turniri će se igrati u dvije skupine, do 12 i do 16 godina, zajednički turniri za šahiste i šahistice. Pravo nastupa imaju svi zainteresirani šahisti i šahistice, koji 1. siječnja 2019. godine nisu navršili broj godina u nazivu pojedine uzrasne kategorije (do 16 godina: rođeni 2003. i mlađi; do 12 godina: rođeni 2007. i mlađi). Igrači i igračice ne moraju biti registrirani pri HŠS. Igrati će se švicarski sustav, 6 kola, FIDE-varijanta, a u slučaju manjeg odaziva Berger. Tempo igre je 30 minuta + 30 sekundi dodatka za svaki odigrani potez, počevši od prvog poteza. Obvezno zapisivanje poteza do kraja partije. Turniri će se rejtingirati za nacionalnu rejting listu HŠS. Upisnina iznosi 30, 00 kn u koju su uračunati piće, voće, grickalice i pizza po završetku turnira. Organizatori su osigurali brojne nagrade (pehari, medalje, šahovske garniture, šahovsku literaturu, šahovske kemijske, slatke poklone i dr.) na turnirima. Igrač/igračica koji imaju bijele figure u pojedinom kolu dužni su osigurati ispravan elektronski sat. Organizator osigurava šahovske garniture za sve sudionike turnira. Predprijave su do 30.01.2019. zbog tehničke organizacije turnira.
Turnirski program: Potvrda prijava 02. 12. 2019. godine do 10.30 sati.
Svečano otvaranje 02. 02. 2019. u 10.50 sati.
1. kolo u 11.00 sati.
Ostala kola:
2. kolo u 13.15 sati,
3. kolo u 15.30 sati.
4. kolo 03.02.2019. u 11.00 sati,
5. kolo u 13.15 sati,
6. kolo u 15.30 sati.
Svečano zatvaranje i podjela nagrada nakon završetka 6. kola.
Informacije i prijave: Igor Milovac (091/544-7849) ili igor – mili@net.hr.

Chess Results

image_print
image_print