Archive for Svibanj, 2017

Nenad Fečec i Frano Rajković pobjednici

WP_20170527_22_48_11_Pro_LI

Omladinski dom u Peroju i ove je godine bio domaćin pojedinačnom rapid prvenstvu Istarske županije. Prvenstvo se igralo u dvije skupine, za seniore i mlade do 16 godina. Ukupno je nastupilo 37 seniora i 11 kadeta iz 11 klubova ( najbrojniji Šk Vladimir Gortan, Poreč 12 igrača, Šk Pula 9 igrača te Šk Batana, Rovinj 7 igrača ). Na rapid prvenstvu za seniore nastupilo je 37 igrača a kod mladih 11 igrača. Nakon 9 odigranih kola u seniorskoj konkurenciji pobijedio je GM Nenad Ferčec s uvjerljivih 8½ bodova. Cijelo prvenstvo igrao je sigurno i na kraju s bodom prednosti pred klupskim kolegom, IM Miroslavom Žufićem, osvojio prvo mjesto. Nakon dvije uzastopne pobjede na rapid prvenstvima Istarske županije, IM Miroslav Žufić, ovaj put se morao zadovoljiti drugim mjestom sa 7½ bodova. Treći je odlični MK Duško Srdić, Šk Vodnjan, sa 6½ bodova. Na diobi četvrtog mjesta našla su se petorica igrača sa po 6 osvojenih bodova pa su dodatni kriteriji kreirali ukupni poredak. Tako je MK Renato Licardo četvrti, Pjerino Jurman peti, MK Josip Bulić šesti, FM Dragan Glavaš sedmi a Zvonko Juras osmi. Deveti je Zdravko Crnković sa 5½ bodova. Dalje slijede MK Roberto Jurman, MK Boris Grbac, FM Adriano Voscilla, Matija Kovačević, MK Giuseppe Ghersinich, MK Enrico Ghersinich, Krešimir Kvaternik i Ivan Banković 5 bodova itd. Kod mladih prvo mjesto osvojio je uvjerljivo Frano Rajković ( Šk Pula ) sa stopostotnim učinkom i po treći put uzastopno slavio na rapid prvenstvu županije. Drugi je Dino Lovrić ( Šk Pula ) sa 8 bodova. Na diobi trećeg mjesta našli su se Niko Peruško i Ivo Pahljina sa 6½ bodova pa su dodatni kriteriji prevagnuli na stranu Peruška. Dalje slijede Bruno Purini 5, David Fiškuš i Ivan Bašić 4, Ivan Sladonja 3½, Danijel Kocijan 3, Armin Mešić 2½ i Ana Šepić 2 boda. Po trojica prvoplasiranih nagrađeni su peharima, novčanim nagradama seniori, a šahovskom literaturom i slatkim poklonima mladi. Medaljama su nagrađeni u kategorijama kod seniora : MK Duško Srdić za najuspješnijeg igrača starijeg od 60 godina, MK David Mrđen za najuspješnijeg igrača starijeg od 70 godina i Ivan Banković za najuspješnijeg igrača starijeg od 80 godina. Kod mladih nagrađeni su najuspješniji po kategorijama : Danijel Kocijan do 8 godina, David Fiškuš do 10 godina, Dino Lovrić do 12 godina i Frano Rajković do 14 godina te Ana Šepić najuspješnija šahistkinja. Prvenstva su protekla u fer i sportskom natjecanju bez ijedne intervencije suca.

Foto galerija

Chess Results

SENIIORI

 

Chess Results

MLADI

 

image_print

Još jednom ZABA

Šahovski turnir 44. susreta radnika banaka RH (foto: B. Purić)

Šahovski turnir 44. susreta radnika banaka RH (foto: B. Purić)

U Malom Lošinju i ove se godine održavaju Sportski susreti radnika banaka Hrvatske. Pobjednik šahovskog turnira je Zagrebačka banka – Branimir Jukić (IM), Denis Radočaj (FM), Marko Makaj (FM), Vjeran Marković (MK) i Darko Vekić. Igralo se na četiri ploče, dvokružno, na tempo od 15 minuta.
Poredak: Zagrebačka banka 21,5 bod, Privredna banka Zagreb 15, OTP banka 7, Raiffeisen bank 4,5.

image_print

Zagrebačko sveučilište pobjednik u Biogradu na Moru

IMG-20170521-WA0014

MK Kristian Valković i Michael Kolić

U organizaciji Hrvatskog sveučilišnog sportskog saveza proteklog vikenda u Biogradu na Moru je održano natjecanja hrvatskih sveučilišta u šahu. Nastupilo je 12 ekipa koje su odigrale švicarac na tri ploče u 7 kola s tempom igre od 15 minuta po igraču plus 10 sekundi dodatka za svaki odigrani potez. Najviše uspjeha imala je ekipa „ Sveučilište u Zagrebu “ koja je sve svoje protivnike pobijedila i uvjerljivo slavila na kraju natjecanja. Druga je ekipa „ Sveučilište u Puli “ s 11 meč bodova. Puljani (  6/7 )su napravili više nego odličan rezultat s obzirom da su cijeli turnir igrali bez jedne ploče. Na diobi trećeg mjesta sa po 10 meč bodova našle su se tri ekipe pa su dodatni kriteriji odlučili ukupni poredak. Tako je „ TVZ “ treći, „ Sveučilište u Rijeci “ četvrto a „ Sveučilište u Osijeku “ peto. Dalje slijede „ Sveučilište u Zadru “ 7 MB, „ Sveučilište u Splitu “ 6 MB, „ Veleučilište u Vukovaru “ 4 MB, „ Veleučilište u Slavonskom Brodu “ 2 MB, „ Sveučilište Sjever “, „ Veleučilište Baltazar “ i „ Veleučilište Šibenik “ bez meč bodova. Pobjedničke ekipe nagrađene su peharima i medaljama organizatora. Pobjednička ekipa nastupit će na europskim sveučilišnim igrama iduće godine u Portugalu.

image_print

Kadeti Šk „ Liburnija “ pobjednici Kadetske lige zapad

DSC_0052U Rijeci je u proteklu subotu završena Kadetska liga zapad za 2017. godinu. Ovogodišnji pobjednici su kadeti Šk „ Liburnija “ iz Rijeke sa 18 meč bodova i 35½ pojedinačna boda te su tako ponovili prošlogodišnji uspjeh. Cijelu ligu su bili u vodstvu i sa 8 pobjeda i jednim porazom ( Šk „ Draga “ ) više nego zasluženo osvojili naslov najbolje kadetske ekipe. Krajem godine nastupit će na Finalu kadetske lige Hrvatske. Naslov su izborili NM Ena Cvitan 10½11, Daniel Duda 9½/11, Gabrijel Mažuran 9½/11 i Leopold Mažuran 10/11. Drugo mjesto s istim brojem meč bodova ali manjim brojem pojedinačnih bodova osvojili su kadeti Šk „ Draga “, Rijeka ( NM Katarina Bogdanić 7/10, MK Nikolina Golub 8½/10, Erik Haidinger 9½/10 i Lara Desnica 7/10 ). Treći su kadeti AŠK „ Junior “, Rijeka ( Ivan Trošelj 9/11, Vid Šarić 8½/11, Patrik Zekić 10/11 i Silvio Franolić – Kukina 10/11) sa 16 meč bodova i 33½ pojedinačna boda. Na četvrtom mjestu su kadeti Šk „ Pula “ ( Frano Rajković 5½/9, Dino Lovrić 9/10, Ivo Pahljina 7/10, Niko Peruško 7½/10 i Sven Vinovrški 1/1 ) s istim brojem meč bodova ali 3½ pojedinačna boda manje. Dalje slijede Šk „ Vladimir Gortan “, Poreč ( Enrico Ghersinich 7½/10 i Ivan Sladonja 7½/10 ) 11 MB ( 23 ), Šk „ Lošinj “, Mali Lošinj (Josip Mikić 6/10 ) 8 MB ( 16½ ), Šk „ Rijeka “, Rijeka 8 MB (15 ), Šk Rječina, Dražice 7MB (12 ), Šk „ Cres “, Cres 6MB ( 14½ ), Šk „ Batana “, Rovinj 2 MB (3½) i Šk Kastav, Kastav 0 MB ( 4½ ). Ekipa Šk „ Goran “, Vrbovsko je odustala od daljnjeg natjecanja nakon drugog odigranog kola a ekipa Šk „ Velebit “, Senj na samom početku natjecanja.

Chess Results

image_print

Blitz turnir u Pazinu 4. lipnja

P1050874.jpgPovodom dana grada Pazina Šk „ Lovac “ organizira pojedinačni brzopotezni turnir u šahu. Turnir će se održati u nedjelju 4. lipnja 2017. godine u hotelu „ Lovac “ u Pazinu s početkom u 10 sati. Pravo nastupa imaju svi zainteresirani šahisti i šahistkinje bez obzira na titulu i kategoriju a koji posjeduju FIDE ID broj. Turnir se igra po Pravilima šaha FIDE, Dodatak za brzopotezni šah, švicarski sustav u 13 kola s tempom igre od 5 minuta po igraču za cijelu partiju. Prijavljen je kod FIDE i rejtingirati će se za Brzopoteznu rejting listu. Upisnina za sve igrače iznosi 50 kn u koju je uračunat ručak. Igrač koji ima bijele figure u pojedinom kolu dužan je osigurati šahovsku garnituru standardnih dimenzija i ispravan elektronski sat. Prijave traju do 9.30 sati na dan igranja turnira. Organizator je osigurao pehare za trojicu prvoplasiranih igrača. Prijave i sve dodatne informacije možete dobiti na br. mobitela 098/414-717, Ivan Prpić i 098/426- 790, Roland Udovičić.

image_print
image_print