II. OTVORENI AMATERSKI ŠAHOVSKI TURNIR „EUROPSKI TJEDAN SPORTA – VODNJAN 2021“


sszitzvodbeactivevodlogo

Povodom obilježavanja Europskog tjedna sporta Šahovski savez Istarske županije uz tehničku potporu Ministarstva turizma i sporta, Grada Vodnjana i Turističke zajednice Grada Vodnjana organizira II. Otvoreni amaterski šahovski turnir pod nazivom „Europski tjedan sporta – Vodnjan 2021.“ Turnir će se održati u subotu, 25. rujna 2021. godine s početkom u 11.00 sati u vodnjanskom Parku kažuna. U slučaju lošeg vremena turnir će se održati u Domu mladih u Vodnjanu, Istarska ulica br. 1.
Pravo nastupa imaju svi zainteresirani šahisti i šahistkinje amateri (FIDE rejting za brzopotezni šah do 2000 bodova), članovi raznih udruga i županijskih saveza iz drugih sportova te umirovljenici stariji od 65 godina (rođeni 1956. i stariji). Sustav natjecanja i tempo igre: Igrati će se švicarski sustav u 9 kola, FIDE varijanta. Turnir se igra po pravilima šaha FIDE, dodatak za brzopoteznu igru (B). Tempo igre je 10 minuta po šahistu/šahistkinji za cijelu partiju.

Troje najuspješnijih šahista/šahistkinja iz iste ekipe bodovat će se za ekipni poredak s obzirom da je organizator osigurao medalje za tri najuspješnije ekipe. U slučaju da iz iste ekipe nastupi više od troje natjecatelja, za ekipni poredak se boduje troje najuspješnijih. Turnir se neće rejtingirati.

NAGRADNI FOND (POJEDINAČNO):
1. mjesto – pehar + majica
2. mjesto – pehar + majica
3. mjesto – pehar + majica

NAJUSPJEŠNIJE ŠAHISTKINJA: medalja + majica
NAJUSPJEŠNIJI KADETI (U16): 1., 2. i 3. mjesto – medalja + majica
NAJUSPJEŠNIJI JUNIORI (U20): 1., 2. i 3. mjesto – medalja + majica
NAJUSPJEŠNIJI VETERANI (S65, S70, S80, S90): medalja + majica

EKIPNO:
1. mjesto – 3 medalje
2. mjesto – 3 medalje
3. mjesto – 3 medalje

POSEBNE NAGRADE: Medalja za najuspješnije učesnike iz svake udruge iz Istarske županije.

Turnirski program : – prijave do 10:30 sati,
– svečano otvorenje u 10:50 sati,

1.kolo u 11:00 sati,
2. kolo u 11:25 sati , 3. kolo u 11:50 sati , 4. kolo u 12:15 sati ,
5. kolo u 12:40 sati , 6. kolo u 13:05 sati , 7. kolo u 13:30 sati,
8. kolo u 13:55 sati i 9. kolo u 14:20 sati.

Svečano zatvaranje i podjela nagrada nakon završetka posljednjeg kola.

Napomena: Organizator je osigurao piće za sve učesnike tijekom i pizze nakon     završetka turnira. Kotizacija za sve učesnike iznosi 30 HRK.

Informacije i prijave: Molimo sve zainteresirane da prijave svoj dolazak na turnir do 23.9.2021.
Zbog ograničenog broja mjesta (50) prednost će imati šahisti i šahistkinje prema redoslijedu prijava. Prijave možete izvršiti na: igormili8@gmail.com ili na 091/544 – 7849, Igor Milovac, glavni sudac turnira. Nagrade nisu kumulativne, šahist/šahistkinja može osvojiti samo jednu nagradu u pojedinačnoj konkurenciji.
Uvrštenjem u turnirsku tabelu šahisti/šahistkinje prihvaćaju da se na službenim stranicama organizatora te u sredstvima javnog informiranja objave osobni podaci neophodni za provođenje natjecanja (ime i prezime, dob, šahovski rejting i titula, federacija, članstvo u klubu ili ekipi i slično) kao i fotografije sa natjecanja. Svi šahisti/šahistkinje te osobe u pratnji dužne su pridržavati se Odluke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo o održavanju sportskih natjecanja na otvorenim i u zatvorenim sportskim objektima. Prije početka turnira svim šahistima/šahistkinjama će se izmjeriti tjelesna temperature od strane organizatora. U slučaju da se turnir bude igrao u Domu mladih zabranjen je ulazak posjetiteljima. U prostoru za igru mogu boraviti samo sudci i šahisti/šahistkinje. Turnir će se u tom slučaju igrati pod zaštitnim maskama pa su svi šahisti/šahistkinje dužni donijeti zaštitne maske.

Radujemo se vašem dolasku!
Chess Results

image_print

Comments are closed.