1. AMATERSKI ŠAHOVSKI TURNIR „EUROPSKI TJEDAN SPORTA – VODNJAN 2020“

sszitzvodbeactivevodlogo
Povodom obilježavanja
Europskog tjedna sporta Šahovski savez Istarske županije uz tehničku potporu Ministarstva turizma i sporta, Grada Vodnjana i Turističke zajednice Grada Vodnjana organizira 1. Amaterski šahovski turnir pod nazivom „Europski tjedan sporta – Vodnjan 2020.“ Turnir će se održati u petak, 25. rujna 2020. godine s početkom u 10 sati u vodnjanskom parku kažuna. U slučaju lošeg vremena turnir će se održati u Domu mladih u Vodnjanu, Istarska ulica br. 1.

Pravo nastupa imaju svi zainteresirani šahisti i šahistice amateri (ELO rejting za brzopotezni šah do 2000 bodova), članovi raznih udruga i županijskih saveza iz drugih sportova te umirovljenici stariji od 65 godina (rođeni 1955. i stariji) i bez ograničenja.

Sustav natjecanja i tempo igre: Igrati će se švicarski sustav u 9 kola, FIDE varijanta. Turnir se igra po pravilima šaha FIDE, dodatak za brzopoteznu igru. Tempo igre je 10 minuta po igraču/igračici za cijelu partiju. Troje najuspješnijih igrača/igračica iz iste ekipe bodovat će se za ekipni poredak s obzirom da je organizator osigurao medalje, kape i majice za tri najuspješnije ekipe. U slučaju da iz iste ekipe nastupi više od troje igrača, za ekipni poredak se boduje troje najuspješnijih.

NAGRADNI FOND (POJEDINAČNO):
1. mjesto – pehar + majica + kapa
2. mjesto – medalja + majica + kapa
3. mjesto – medalja + majica + kapa

NAJUSPJEŠNIJE ŠAHISTKINJE:
1. mjesto – medalja + majica + kapa
2. mjesto – medalja + majica + kapa
3. mjesto – medalja + majica + kapa

EKIPNO:
1. mjesto – 3 medalje + 3 majice + 3 kape
2. mjesto – 3 medalje + 3 majice + 3 kape
3. mjesto – 3 medalje + 3 majice + 3 kape

POSEBNE NAGRADE: Medalja + majica + kapa za najuspješnije učesnike iz svake udruge IŽ, umirovljenici stariji od 70, 80 I 90 godina.

Turnirski program :prijave do 9.30 sati,

- svečano otvorenje u 9.50 sati,

1.kolo u 10.00 sati,

2. kolo u 10.25 sati , 3. kolo u 10.50 sati , 4. kolo u 11.15 sati ,

5. kolo u 11.40 sati , 6. kolo u 12.05 sati , 7. kolo u 12.30 sati,

8. kolo u 12.55 sati i 9. kolo u 13.20 sati.

Svečano zatvaranje i podjela nagrada nakon završetka posljednjeg kola.

Napomena: Organizator je osigurao piće za sve sudionike tijekom i pizze nakon završetka turnira. Kotizacija za sve učesnike iznosi 30 HRK.

Informacije i prijave: Molimo sve zainteresirane da do 22.9.2020. prijave svoj dolazak na turnir. Zbog ograničenog broja mjesta (60) prednost će imati šahisti i šahistice prema redoslijedu prijava.Prijave možete izvršiti na: igor-mili@net.hr ili na 091/544 – 7849, Igor Milovac, glavni sudac turnira.

Nagrade nisu kumulativne, igrač/igračica može osvojiti samo jednu nagradu u pojedinačnoj konkurenciji.

Uvrštenjem u turnirsku tabelu natjecatelji prihvaćaju da se na službenim stranicama organizatora te u sredstvima javnog informiranja objave osobni podaci neophodni za provođenje natjecanja (ime i prezime, dob, šahovski rejting i titula, federacija, članstvo u klubu ili ekipi i slično) kao i fotografije sa natjecanja.

Svi natjecatelji te osobe u pratnji dužne su pridržavati se Odluke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo o održavanju sportskih natjecanja na otvorenim i u zatvorenim sportskim objektima. Svi igrači/igračice su dužni donijeti zaštitne maske, jer se natjecanje igra pod zaštitnim maskama. Prije početka turnira svim natjecateljima će se izmjeriti tjelesna temperature od strane organizatora.

Radujemo se vašem dolasku!