1. AMATERSKI ŠAHOVSKI TURNIR „EUROPSKI TJEDAN SPORTA – VODNJAN 2020“


sszitzvodbeactivevodlogo
Povodom obilježavanja
Europskog tjedna sporta Šahovski savez Istarske županije uz tehničku potporu Ministarstva turizma i sporta, Grada Vodnjana i Turističke zajednice Grada Vodnjana organizira 1. Amaterski šahovski turnir pod nazivom „Europski tjedan sporta – Vodnjan 2020.“ Turnir će se održati u petak, 25. rujna 2020. godine s početkom u 10 sati u vodnjanskom parku kažuna. U slučaju lošeg vremena turnir će se održati u Domu mladih u Vodnjanu, Istarska ulica br. 1.

Pravo nastupa imaju svi zainteresirani šahisti i šahistice amateri (ELO rejting za brzopotezni šah do 2000 bodova), članovi raznih udruga i županijskih saveza iz drugih sportova te umirovljenici stariji od 65 godina (rođeni 1955. i stariji) i bez ograničenja.

Sustav natjecanja i tempo igre: Igrati će se švicarski sustav u 9 kola, FIDE varijanta. Turnir se igra po pravilima šaha FIDE, dodatak za brzopoteznu igru. Tempo igre je 10 minuta po igraču/igračici za cijelu partiju. Troje najuspješnijih igrača/igračica iz iste ekipe bodovat će se za ekipni poredak s obzirom da je organizator osigurao medalje, kape i majice za tri najuspješnije ekipe. U slučaju da iz iste ekipe nastupi više od troje igrača, za ekipni poredak se boduje troje najuspješnijih.

NAGRADNI FOND (POJEDINAČNO):
1. mjesto – pehar + majica + kapa
2. mjesto – medalja + majica + kapa
3. mjesto – medalja + majica + kapa

NAJUSPJEŠNIJE ŠAHISTKINJE:
1. mjesto – medalja + majica + kapa
2. mjesto – medalja + majica + kapa
3. mjesto – medalja + majica + kapa

EKIPNO:
1. mjesto – 3 medalje + 3 majice + 3 kape
2. mjesto – 3 medalje + 3 majice + 3 kape
3. mjesto – 3 medalje + 3 majice + 3 kape

POSEBNE NAGRADE: Medalja + majica + kapa za najuspješnije učesnike iz svake udruge IŽ, umirovljenici stariji od 70, 80 I 90 godina.

Turnirski program :prijave do 9.30 sati,

- svečano otvorenje u 9.50 sati,

1.kolo u 10.00 sati,

2. kolo u 10.25 sati , 3. kolo u 10.50 sati , 4. kolo u 11.15 sati ,

5. kolo u 11.40 sati , 6. kolo u 12.05 sati , 7. kolo u 12.30 sati,

8. kolo u 12.55 sati i 9. kolo u 13.20 sati.

Svečano zatvaranje i podjela nagrada nakon završetka posljednjeg kola.

Napomena: Organizator je osigurao piće za sve sudionike tijekom i pizze nakon završetka turnira. Kotizacija za sve učesnike iznosi 30 HRK.

Informacije i prijave: Molimo sve zainteresirane da do 22.9.2020. prijave svoj dolazak na turnir. Zbog ograničenog broja mjesta (60) prednost će imati šahisti i šahistice prema redoslijedu prijava.Prijave možete izvršiti na: igor-mili@net.hr ili na 091/544 – 7849, Igor Milovac, glavni sudac turnira.

Nagrade nisu kumulativne, igrač/igračica može osvojiti samo jednu nagradu u pojedinačnoj konkurenciji.

Uvrštenjem u turnirsku tabelu natjecatelji prihvaćaju da se na službenim stranicama organizatora te u sredstvima javnog informiranja objave osobni podaci neophodni za provođenje natjecanja (ime i prezime, dob, šahovski rejting i titula, federacija, članstvo u klubu ili ekipi i slično) kao i fotografije sa natjecanja.

Svi natjecatelji te osobe u pratnji dužne su pridržavati se Odluke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo o održavanju sportskih natjecanja na otvorenim i u zatvorenim sportskim objektima. Svi igrači/igračice su dužni donijeti zaštitne maske, jer se natjecanje igra pod zaštitnim maskama. Prije početka turnira svim natjecateljima će se izmjeriti tjelesna temperature od strane organizatora.

Radujemo se vašem dolasku!

 

image_print

Comments are closed.