U kategoriji 50+ veliki duel Hrvatske i Rusije


Ildar Ibragimov - Nenad Ferčec (foto: B. Purić)

Ildar Ibragimov – Nenad Ferčec (foto: B. Purić)

Hrvatska i Rusija vode veliku borbu za konačnu pobjedu u kategoriji “50+” na Europskom ekipnom prvenstvu za veterane koje se ovih dana igra u Malom Lošinju. Kako je u međusobnom susretu bilo 2:2, odlučit će to tko će “posoliti” najviše bodova u ostalim susretima. Na samo trinaest ekipa, u devet kola “švicarca” dodatni kriteriji mogu dati “neobične” ishode…
U prvih šest kola Zdenko Kožul napravio je 5½ bodova, Robert Zelčić 4½, Bojan Kurajica 4, a Nenad Ferčec 5½. Rusi rotiraju petoricu igrača – Vladimir Burmakin ima 3 iz 5, Jevgenij Gleizerov 4½/5, Ruslan Ščerbakov 5/5, Jurij Jakovič 4/4, a Ildar Ibragimov 4/5.
Druga momčad Hrvatske trenutno je šesta. Odlaskom Emilija Fućka s natjecanja nakon prvog kola, zamjena je na licu mjesta nađena u Lošinjanu Borisu Tirkajli. Zanimljivo je da je Hrvatska II “otela” bod prvoj momčadi u međusobnom susretu u šestom kolu. Pojedinačni učinak: Emilio Fućak ½/1, Damir Šulc 1/6, Hrvoje Dusper 3½/6, Zlatko Martić 4½/6, Boris Tirkajla 2/5.
U kategoriji preko 65 godina, dileme nema – reprezentacija Rusije (Jurij Balašov, Jevgenij Svešnjikov, Jevgenij Kalegin, Vladimir Željnin, Nikolaj Puškov) superiorno grabi prema konačnoj pobjedi. Trofeji će biti uručeni u četvrtak poslije devetog kola, a nakon dana mirovanja, figure će u hotelu “Aurora” opet biti pokrenute kada se okupe članovi ekipa Prve hrvatske “A”, “B” i ženske lige.

image_print

Comments are closed.