Na Lošinju će igrati trideset veteranskih ekipa


Valter Valković i Alojzije Janković (foto: B. Purić)

Valter Valković i Alojzije Janković (foto: B. Purić)

Europsko ekipno prvenstvo za veterane bit će odigrano od 17. do 26. rujna u Malom Lošinju, a svoje je sudjelovanje prijavilo trinaest ekipa u kategoriji igrača preko 50 godina i sedamnaest ekipa u kategoriji preko 65 godina starosti.
Na konferenciji za novinare u hotelu “Aurora”, gdje će prvenstvo biti i odigrano, događaj su najavili direktor natjecanja Valter Valković i glavni tajnik HŠS-a Alojzije Janković. Istaknuli su turističku važnost ovakvih natjecanja i zahvalili lošinjskim partnerima u sada već višegodišnjoj uspješnoj organizaciji većih šahovskih događaja.
Za prvu momčad Hrvatske u kategoriji “50+” igrat će Zdenko Kožul, Robert Zelčić, Bojan Kurajica i Nenad Ferčec, a drugu momčad predvodi Emilio Fućak. Prvi nositelji u obje kategorije su reprezentativci Rusije (nastupit će i poznati Jevgenij Svešnjikov).
Ovom je prilikom najavljena i skora odluka o domaćinu Pojedinačnog amaterskog europskog prvenstva; Lošinju je protukandidat talijanska Olbia. Ovo prvenstvo donijelo bi Lošinju još više šahovskih gostiju, a igrat će se u proljeće 2021. godine.

image_print

Comments are closed.