Primorsko-goranska selekcija druga u Bihaću


Susret Novog mesta i PGŽ (foto: B. Birk)

Susret Novog mesta i PGŽ (foto: B. Birk)

Selekcija Primorsko-goranske županije osvojila je drugo mjesto na Igrama prijateljstva, natjecanju koje okuplja mlade do 16 godina iz četiri susjedne države u raznim sportovima. PGŽ je bila druga u i šahu i sveukupno. Natjecanje je održano u Bihaću.
Poredak: Novo mesto (Slovenija) 11 meč-bodova, Primorsko-goranska županija (Hrvatska) 9, Unsko-sanski kanton (BiH) 4, Friuli Venezia Giulia (Italija) 0.
Igralo se na pet ploča (mješovito – tri kadeta i dvije kadetkinje), dvokružno, s tempom igre od 10 minuta + 5 sek. dodatka po potezu.
Primorsko-goranske boje branili su Ivan Trošelj (AŠK Junior, Rijeka), Gabrijel Mažuran, Andrija Čubrić (obojica ŠK Rijeka), Lara Desnica (ŠK Draga, Rijeka) i Lena Kunda (ŠK Lošinj). Ekipu je vodio Bojan Birk.
Još je nakon ovog natjecanja odigran i pojedinačni brzopotezni turnir, na kojemu je prvo mjesto osvojio Ivan Trošelj sa 7 bodova (iz 9), koliko je prikupio i Anej Bizjak iz Slovenije, a treće i četvrto mjesto dijelili su Ismet Mešić (BiH) i Gabrijel Mažuran s po 6½ bodova. Lara Desnica bila je ukupno sedma (4½ boda), a druga u poretku kadetkinja.

image_print

Comments are closed.