Vodnjanski rapid turnir 5. srpnja


skvodnjan

 

Drugi vodnjanski rapid turnir održati će se u subotu, 5. srpnja, a domaćin turnira biti će Stancija Buršić (na cesti Vodnjan-Fažana). Turnir će započeti u 18 sati, odigrati će se švicarac od sedam kola, a tempo igre biti će 10 minuta po igraču uz dodatak od 2 sekunde po odigranom potezu. Turnir će se rejtingirati za FIDE rapid rejting.

 

PRAVILNIK RAPID TURNIRA ZA MJESEC LIPANJ 2014.GODINE

1. Šahovski klub“Vodnjan“organizira rapid turnir za mjesec lipanj 05.07.2014. godine u prostorijama Stancije „Buršić“ u Vodnjanu.

2. Pravo sudjelovanja imaju svi šahisti bez obzira na kategoriju i titulu koji se prijave do 17:45 sati na dan igranja turnira. Igrači su oslobođeni upisnine.

3. Turnir se igra po Pravilima šaha FIDE,Dodatak za ubrzanu igru,švicarski sustav u 7 kola(sparivanje Swiss-Manager). Tempo igre je 10 minuta plus 2 sekunde dodatka za svaki odigrani potez počevši od prvog poteza.

4. Prvenstvo se prijavljuje kod FIDE za obračun ELO rejtinga za rapid šah.

5. U slučaju istog broja bodova na kraju turnira poredak će odlučiti bolji dodatni

  1. središnji Buchholz 1  (kriterij br.37 u SM)
  2. ukupni Buchholz        (kriterij br.37 u SM)
  3.  kumulativ                  (kriterij br.8 u SM)
  4. veći broj pobjeda      (kriterij br.12 u SM)

6. Glavni sudac turnira je Igor Milovac, FA.

7. U slučaju da igračev mobitel proizvede bilo kakav zvuk ili se igrač koristi njime za vrijeme partije biti će kažnjen gubitkom partije,a partija će se

8. U prostoru za igru nije dozvoljeno pušenje,kao ni analiziranje partija. Igrači koji završe partiju smatraju se gledaocima.

9. Smatra se da su igrači suglasni sa ovim Pravilnikom ako nastupaju na turniru.

 
 

Chess Results

 

Comments are closed.