Archive for Studeni, 2019

Drugi dio IV. Otvorenog pojedinačnog prvenstva zapadne Hrvatske za mlade odgođen za 15. prosinca

sszisspgzOrganizacijski odbor IV. Otvorenog pojedinačnog prvenstva zapadne Hrvatske za mlade do 12 i 16 godina sinoć je donio odluku da se drugi dio prvenstva odgodi za 15. prosinca 2019. godine. Razlog donošenja ovakve odluke su vremenske neprilike koje su zahvatile našu zemlju posljednjih dana, a kulminirale su jutrošnjim prekidom svih prometnih veza otoka Cres i Lošinj s kontinentalnim dijelom Hrvatske. Drugi dio prvenstva održati će se u Poreču (Sportska dvorana Žatika) u nedjelju 15.12.2019. odigravanjem 4., 5. i 6. kola.

Turnirski program: Potvrda nastupa do 15.12.2019. godine do 10.45 sati.
4. kolo u 11.00 sati, 5. kolo u 13.00 sati, 6. kolo u 15.00 sati.
Svečano zatvaranje i podjela nagrada nakon 6. kola.

Informacije: Igor Milovac (091/544-7849) i Bojan Purić (091/762-1979).

image_print

Trojka u vodstvu na 21. Kuzmanovićevom memorijalu

dlovricNakon tri odigrana kola na 21. Kuzmanovićevom memorijalu u vodstvu se nalaze IM Miroslav Žufić, MK Renato Licardo i MK Boris Grbac sa stopostotnim učinkom. Prate ih FM Dragan Glavaš, FM Adriano Voscilla i GM Nenad Ferčec s pola boda zaostatka. Dalje slijede Zdravko Crnković, MK Boško Vasić, Loris Glavaš, Dino Lovrić, MK Milan Marčeta, MK Milorad Siljan, Jakub Mrkaljević, MK Igor Fattorich i Ivica Džudović sa po 2 osvojena boda itd. Od kadeta koji nastupaju na memorijalu najbolju igru pruža Dino Lovrić, trenutno na 10. mjestu s 2 osvojena boda. Četvrto kolo na rasporedu je u petak, 15. studenog s početkom u 18 sati, a ulaz za sve ljubitelje šaha je slobodan.

Chess Results

image_print

Šahisti Pule drugi na brzopoteznom prvenstvu Hrvatske

blitzHR2019U organizaciji Hrvatskog šahovskog saveza u hotelu Panorama u Zagrebu održano je ekipno brzopotezno prvenstvo Republike Hrvatske. Nastupilo je ukupno 35 ekipa iz cijele Hrvatske, a odigran je švicarac u 13 kola s tempom igre od 3 minute plus 2 sekunde dodatka za svaki odigrani potez. Iz Istarske županije nastupila je ekipa Šahovskog kluba Pula, koja je natjecanje završila na 2. mjestu i time nastavila s nizanjem uspjeha koje postiže zadnjih godina. Puljani su ostvarili 10 pobjeda, 2 neodlučena rezultata i samo jedan poraz (od pobjednika prvenstva) te osvojili 40 pojedinačnih bodova. Uspjeh su ostvarili GM Nenad Ferčec (9½/13), IM Miroslav Žufić (11/13), FM Ivan Vihor Krsnik Čohar (12½/13, najbolji rezultat na 3. ploči), MK Kristian Valković (5/8) i IM Milan Franić (2/5). Cijelo prvenstvo igrači Pule igrali su sigurno i čvrsto tako da uspjeh nije mogao izostati. Prava je šteta da organizator prvenstva nije osigurao nagrade za najuspješnije igrače po pločama pa bi rezultat najmlađeg člana ekipe još više dobio na težini. Pobijedila je ekipa Šk Zagreb u sastavu GM Hrvoje Stević (12/13), GM Mladen Palac (8/12), GM Zdenko Kožul (8/12), GM Robert Zelčić (12½/13) i GM Alojzije Janković (6/6) s 25 meč bodova. Jedini meč bod otkinuli su im Riječani, koji su ovog puta nastupili bez svog najboljeg igrača, GM Marina Bosiočića. Drugi su Puljani s 22 meč boda, a treći HAŠK Mladost, Zagreb s 20 meč bodova. Mladostaši su nastupili u sastavu: IM Leon Livajić (10/13), IM Branko Rogulj (9½/13), FM Matej Blažeka (7½/13) i IM Dinko Brumen (8½/13). Dalje slijede: Šk Rijeka 18, Šk Duga Resa 17, Šk Konaki, Novo Virje i Šk Bjelovar 15, Šk Ericsson – Nikola Tesla I, Zagreb, Šk Sveta Nedjelja i ŠD Sisak 14, Šk Garešnica – Mount trade, ŠD Varaždin, Šk Stjepan Bosak – URIHO, Zagreb, Šk Špansko I, Zagreb, Šk Slavonac, Našice, Šk Vukovar ´91, Vukovar, Šk Končar, Zagreb, Šk Strahoninec i Šk Sladorana, Županja 13 meč bodova itd.

Chess Results

image_print

Započelo IV. otvoreno prvenstvo zapadne Hrvatske za mlade

zapHRKastav2019U Domu braće Milih, Rubeši u Kastvu započelo je IV. otvoreno prvenstvo zapadne Hrvatske za mlade u kategorijama do 12 i do 16 godina. Zbog slabog odaziva u kategoriji juniora i juniorki prethodnih godina, od ove godine prvenstva se igraju u dvije kadetske kategorije. Nastupa ukupno 37 kadeta i 18 kadetkinja. Na prvenstvu su zastupljeni predstavnici iz 12 klubova. Kao i prethodne godine najbrojniji su predstavnici Šk Crikvenica (8 kadeta i 3 kadetkinje), zatim slijede Šk Cres (5 kadeta i 5 kadetkinja), Šk Goranka, Ravna Gora (3 kadeta i 4 kadetkinje) itd. U obje skupine igra se švicarac u 6 kola s tempom igre od 30 minuta plus 30 sekundi dodatka za svaki odigrani potez. Nakon 3 odigrana kola u skupini do 12 godina u vodstvu se nalaze Ema Hajdinić (Šk Kraljevica), Ivano Sundać (Šk Crikvenica) i Ivano Tomljanović (Šk Crikvenica) s po 3 osvojena boda. Prati ih skupina od 5 kadeta koji su skupili po 2½ boda. Ivan Trošelj (AŠK Junior) nalazi se sam u vodstvu s 3 boda u skupini do 16 godina. Prate ga Emanuel Pačić (Šk Vodnjan) s 2½ i Andrija Čubrić s 2 osvojena boda. Prvenstvo završava iduću nedjelju, 17. studenog u Poreču odigravanjem 4., 5. i 6. kola. Četvrto kolo počinje u 11 sati, peto u 13 sati, a šesto u 16 sati. Proglašenje pobjednika i podjela nagrada je po završetku 6. kola. Sudački dio posla odradili su IA Igor Milovac, NA Bojan Purić i NA Zvonimir Trošić.

Chess Results

image_print

Započeo 21. Memorijalni turnir „Milan Kuzmanović“

bpurini

Bruno Purini
Foto: ŠK Pula

U prostorijama Šahovskog kluba Pula započelo je 21. izdanje memorijalnog turnira „Milan Kuzmanović“. Nastupa ukupno 32 šahista i jedna šahistica iz 5 istarskih klubova (1 GM, 1 IM, 3 FM i 9 MK), koji će odmjeriti snage kroz 9 kola švicarca na tempu igre od 90 minuta po igraču plus 30 sekundi dodatka za svaki odigrani potez. Već na samom startu za iznenađenje kola pobrinuo se mladi porečki junior Bruno Purini, koji je remizirao s prvim nositeljem memorijala, velemajstorom Nenadom Ferčecom, a i remi između FM Nikole Ciganovića i veterana MK Davida Mrđena spada u iznenađenja. Kako na startu ždrijeb sparuje nositelje iz prvog dijela tablice s onima iz drugog dijela favoriti su uglavnom upisali pobjede. Redovita kola se igraju ponedjeljkom i petkom od 18 sati u prostorijama kluba, Radićeva br. 20, a ulaz za sve ljubitelje šaha je slobodan. Turnir završava 2. prosinca 2019. godine kad je na rasporedu deveto, posljednje kolo.

Chess Results

image_print
image_print