Archive for the ‘Najava turnira’ Category

Šarić s Lošinjanima 20½:1½

foto: B. Purić

foto: B. Purić

Mario Muškardin, Boris Tirkajla i Neven Petrović uspjeli su doći do remija u simultanci koju je u četvrtak na glavnom trgu u Malom Lošinju odigrao splitski velemajstor Ivan Šarić, najbolje rejtingirani hrvatski šahist.
Igralo se na 22 ploče, a Šarić je ostvario ukupnu pobjedu od 20½:1½. Od igrača koji su izgubili, najdulje je za pločom izdržao Ludvig Grego.
Igralo se povodom 50. godišnjice ŠK Lošinj.

Jesenski turnir u Luciji 24. kolovoza

Buje_(grb)Šahovski klub Buje u suradnji sa Šahovskim društvom Piran organizira treći pojedinačni šahovski turnir u 2019. godini, pod nazivom Four Seasons – Četiri godišnja doba – 4 letni časi u subotu, 24. kolovoza 2019. godine od 19 sati u prostorijama Kava bara „Domen“ u Luciji kod Portoroža.. Pravo nastupa imaju svi zainteresirani šahisti i šahistkinje koji posjeduju FIDE ID broj., Ovisno o broju igrača igrat će se švicarac ili Berger s tempom igre od 3 minute po igraču plus 2 sekunde dodatka za svaki odigrani potez. Turnir se rejtingira za brzopoteznu rejting listu. Sve dodatne informacije možete dobiti na broj mobitela 091/136 – 6109, Zvonko Juras ili 091/516 – 4279, Josip Bulić.

Niko Peruško i Lara Zagorac najbolji na državnoj završnici Plazma Sportskih igara mladih u Splitu

sim2019Udruga Plazma Sportske igre mladih organizirali su u Splitu Državnu završnicu 23. Sportskih igara mladih u šahu. Natjecanje je održano kroz dva turnira, odvojeni za kadete i kadetkinje do 11 i do 15 godina starosti. Odazvalo se ukupno 34 kadeta i 20 kadetkinja, koji su odigrali švicarac u 5 kola. Tempo igre je bio 15 minuta po kadetu/kadetkinji za cijelu partiju, a igralo se po Pravilima šaha FIDE, Dodatak za ubrzanu igru. U kategoriji kadeta do 15 godina najbolji je bio predstavnik Istarske županije Niko Peruško, Šk Pula s 4 osvojena boda. Ovom pobjedom Peruško je izborio pravo nastupa na međunarodnoj završnici Plazma Sportskih igara mladih u Splitu, koja je na rasporedu 19. kolovoza. U kategoriji kadetkinja do 11 godina pobijedila je predstavnica Primorsko – goranske županije, devetogodišnja Lara Zagorac, Šk Rječina, Dražice sa stopostotnim učinkom. Iz Istarske županije nastupila je Ema Kvaternik, Šk Vodnjan i turnir završila na diobi 3. mjesta, ali se zbog lošijih dodatnih kriterija morala zadovoljiti 5. mjestom. U kategoriji kadeta do 11 godina iz Istarske županije nastupio je Juraj Kvaternik, Šk Vodnjan i ostvario solidan rezultat. Predstavnik Primorsko – goranske županije, Ivano Sundać, Šk Crikvenica osvojio je 3. mjesto i uz Laru i Niku izborio nastup na međunarodnoj završnici Plazma Sportskih igara mladih.

Chess Results

Krsnik Čohar najbrži u Poreču

FM Ivan Vihor Krsnik Čohar

FM Ivan Vihor Krsnik Čohar

Šahovski klub Vladimir Gortan iz Poreča organizirao je pojedinačni brzopotezni šahovski turnir povodom Dana pobjede i Dana domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja. Na turniru je nastupilo 30 igrača i dvije igračice iz dvije federacije (CRO, BIH), koji su odigrali švicarac u 13 kola s tempom igre od 3 minute plus 2sekunde dodatka. Najviše uspjeha imao je mladi riječki FM Ivan Vihor Krsnik Čohar, koji je skupio 11½ bodova i zasluženo osvojio prvo 1. mjesto. Ostvario je 11 pobjeda, 1 remi i 1 poraz (Mrkaljević) te popravio rejting za novih +16 bodova. Drugo mjesto osvojio je pulski velemajstor Nenad Ferčec s pola boda zaostatka, dok je treći bio međunarodni majstor Miroslav Žufić s 11 bodova. Zanimljivost je ta da su prva tri mjesta osvojili igrači Šk Pula, što je rijetkost na ovakvim turnirima. Bujski FM Josip Bulić je četvrti s 9½ bodova. Dalje slijede: FM Pavle Hrvačić, MK Boris Grbac i IM Rikard Medančić 8, MK Nikola Vuković i MK Matija Kovačević 7½, Marko Stipandić, Jakub Mrkaljević, MK Roberto Jurman, Bruno Purini,MK Renato Licardo i MK Duško Srdić 7, Igor Milovac, MK Ivica Grbac, Silvano Ugulin i Verdin Hatemić 6½ bodova itd. Najuspješniju šestoricu igrača organizator je nagradio novčanim nagradama, kao i najuspješnijeg juniora (Bruno Purini) i seniora starijeg od 60 godina (MK Boris Grbac). Slatkim poklonima nagrađeno je troje najuspješnijih kadeta do 16 godina starosti (Eva Fiškuš, Eros Nicholas Bestulić i Armin Mešić). Za sve sudionike organizator je osigurao prigodni domjenak nakon završetka turnira. Sudački dio posla odradili su Giuseppe Ghersinich, državni sudac i Dario Bonaca, županijski sudac.

Chess Results

Ivan Šarić gostuje na Lošinju

Ivan Šarić

Ivan Šarić

U programu proslave 50. godišnjice ŠK Lošinj, u četvrtak, 8. kolovoza će u Malom Lošinju gostovati velemajstor Ivan Šarić iz Splita i na glavnom lošinjskom trgu odigrati simultanku s članovima ŠK Lošinj.
Početak simultanke je u 18.30 sati, a potporu je dao niz gradskih ustanova i poduzetnika-ugostitelja. Šarić je trenutno 80. igrač na svjetskoj ljestvici, s rejtingom 2660, a lani je bio prvak Europe.

image_print