Archive for the ‘Najava turnira’ Category

OTVORENO PRVENSTVO PGŽ ZA MLADE

sspgz rijeka

Šahovski savez Primorsko-goranske županije i Šahovski klub Rijeka povodom blagdana Sv. Vida organiziraju šahovske turnire za juniore i kadete.
Sv. Vid je zaštitnik Grada Rijeke, a srednjovjekovna Rijeka zvala se po njemu “Rika svetoga Vida”, odnosno latinski “Terra Fluminis sancti Viti”. Svetovid je bio i staroslavenski bog, oličenje hrabrosti časti i poštenja, Svarogov najmlađi sin, najbolji ratnik i zaštitnik svih Slavena.

 Natjecanje se igra u subotu i nedjelju, 20. i 21. 6. 2020. god u Rijeci, Šahovski dom, Blaža Polića 2/II.

Pravo nastupa imaju šahistkinje i šahisti do 18 godina starosti (rođeni 2002. i mlađi).

Igra se zajednički turnir, za šahiste i šahistice.

Turnir će se održati po švicarskom sustavu u 7 kola.

Igrači do 12 godina starosti (rođeni 2008. i mlađi) bez rejtinga, mogu nastupiti na „B“ turniru „Moj prvi rejting“. Turnir će se održati po švicarskom sistemu u 5 kola. Ukoliko se prijavi premali broj igrača, priključit  će se glavnom turniru.

Tempo igre je 30 minuta po igraču za cijelu partiju, plus 30 sekundi za svaki odigrani potez počevši od prvog. Turniri se igraju po PRAVILIMA IGRE FIDE i važećim pravilnicima HŠS. Partije će se rejtingirati za nacionalnu rejting listu HŠS. Za sve sudionike organizator osigurava šahovske garniture i digitalne šahovske satove.

Prijave se primaju na mail sahsavezpgz@gmail.com do 19. 6.2020.  do 24.00 sati. Broj učesnika je ograničen na 40 (Sv. Vid) odnosno 20 (Moj prvi rejting) stoga su obavezne predprijave.

Svaki sudionik plaća kotizaciju od 30 kuna.

Raspored igranja :

subota    20. 6. 2020.           10:00 h otvaranje                Sv. Vid                    Moj prvi rejting

subota    20. 6. 2020.           10:15 h                                  1. kolo                    1. kolo

subota    20. 6. 2020.           12:15 h                                  2. kolo                    2. kolo

subota    20. 6. 2020.           15:00 h                                  3. kolo                    3. kolo

subota    20. 6. 2020.           17:00 h                                  4. kolo                    –

nedjelja 21. 6. 2020.           10:00 h                                 5. kolo                    4. kolo

nedjelja 21. 6. 2020.           12:00 h                                  6. kolo                    5. kolo

nedjelja 21. 6. 2020.           14:00 h                                  7. kolo                    –

U subotu poslije drugog kola predviđena je pauza.

Pobjednik turnira Dani Sv.Vida osvaja pehar a po najuspješnija tri igrača i tri igračice organizator nagrađuje medaljama (1. mjesto – zlatna, 2. mjesto – srebrna, 3. mjesto – brončana) i prigodnim poklonima.
Poklone organizatora dobit će i najuspješniji kadet i kadetkinja (do 16 god) te mlađi kadet i kadetkinja (do 12 god). Jedan igrač ne može dobiti dvije nagrade.
Pobjednik turnira Moj prvi rejting osvaja pehar a tri najuspješnija igrača turnira nagrađuju se medaljama. Svi učesnici dobivaju diplome i prigodne poklone.

Uvrštenjem u turnirsku tabelu natjecatelji prihvaćaju da se na službenim stranicama organizatora, te u sredstvima javnog informiranja objave osobni podaci neophodni za provođenje natjecanja (ime i prezime, dob, šahovski rejting i titula, federacija, članstvo u klubu ili ekipi i slicno) kao i fotografije sa natjecanja.

Svi učesnici te osobe u pratnji dužne su pridržavati se preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za treninge i sportsko-rekreativne aktivnosti u zatvorenim sportskim objektima.

 

Organizacijski odbor

Tomić pobijedio na prvom “cugeru” nakon prekida

Boris Tomić (foto: B. Purić)

Boris Tomić (foto: B. Purić)

U Malom Lošinju je odigran prvi turnir nakon prekida zbog preventivnih mjera, i to četvrti za ovogodišnje Prvenstvo Lošinja u brzopoteznom šahu. Sudjelovalo je osam šahista, a igralo se na ljetnoj terasi Gradske knjižnice i čitaonice Mali Lošinj.

Poredak: Boris Tomić 6½ (iz 7), Damir Oruč i Bojan Purić po 5, Josip Pekić 4½, Roland Wegemann 3, Frane Devčić i Karlo Maričević po 2, Antun Cvitkušić 0.

Tomić vodi i ukupno, sada s 18 bodova. Slijede: Pekić 14, Purić 8, Muškardin 5, Oruč i Wegemann po 4, itd.

Lošinjani nastavili na terasi Gradske knjižnice, u petak brzopotezni turnir

foto: B. Purić

foto: B. Purić

Uspostavljanjem suradnje s Gradskom knjižnicom i čitaonicom Mali Lošinj, ovih je dana nastavljena aktivnost Šahovskog kluba “Lošinj”. Na ljetnoj terasi Gradske knjižnice, koja ima zaseban ulaz i sanitarije, nastavljena je klupska škola šaha. U petak, 29. svibnja ovdje će biti odigran 4. brzopotezni turnir za ovogodišnje Prvenstvo Lošinja, što budi nadu u normalno odigravanje ovogodišnjega ciklusa.
Početak je u 18 sati, a pravo nastupa imaju svi zainteresirani. Ulaz na ljetnu terasu je s Bočaca, sa stražnje strane zgrade Gradske knjižnice.

Amaterskog prvenstva Europe ove godine neće biti

ecu-losinjOve godine neće biti Pojedinačnog amaterskog prvenstva Europe u šahu, koje je od 13. do 22. rujna trebalo biti odigrano u Malom Lošinju, u hotelu “Aurora” kraj uvale Veli žal.

Odluku su objavili Europska šahovska unija (ECU) i Hrvatski šahovski savez (HŠS), a neslužbeno – Lošinj bi mogao biti domaćin 2021. ili 2022. godine; s tim da mnogo toga ovisi o razvoju situacije s pandemijom koronavirusa u Europi.

Natjecanje je ograničeno na šahiste do 2300 međunarodnih rejting-bodova, a onda još podijeljeno u tri skupine; do 2300, do 2000, odnosno do 1700 rejting-bodova. Baratalo se procjenom od oko 150 sudionika.

BRZOPOTEZNO ONLINE PRVENSTVO HRVATSKE – DAN POBJEDE NAD KORONOM

DAN EUROPE – 9. SVIBANJ – DAN POBJEDEonlhr

RASPIS

BRZOPOTEZNO ONLINE PRVENSTVO HRVATSKE DAN POBJEDE NAD KORONOM

Vrijeme: subota, 9. svibnja 2020 u 18.00 sati
Mjesto: chess.com
Sustav: švicarski, 18 kola
Tempo: 3 min + 2 sec po potezu
Sparivanje: chess.com
Početak natjecanja je točno u 18.00 sati. Svako slijedeće kolo počinje odmah po završetku prethodnog.
Pravo nastupa: svi državljani Republike Hrvatske
Upisnina: nema
Nagrade: nema
Natjecanje će se održati u subotu 9. svibnja s početkom u 18.00 sati na portalu chess.com u klubu DPCroatia.
Na inicijativu skupine šahista iz Hrvatske i Slovenije na Dan Europe istovremeno će se održati nacionalna online brzopotezna prvenstva u većini Europskih zemalja. Za prijavu na natjecanje potrebno je: otvoriti profil na portalu chess.com prijaviti se na mail dpcroatia2020@gmail.com i dostaviti podatke:
– Ime i prezime
– chess.com nadimak
– mail za kontakt
Rok za prijave je subota 9. svibnja do 12.00 sati. Svaki prijavljeni natjecatelj dobit će na mail podatke kako pristupiti klubu DPCroatia i natjecanju. Lista predprijavljenih igrača bit će objavljena na portalu chess-results.com Na istoj stranici naknadno će se objaviti i svi rezultati natjecanja. Organizacijski odbor i administratori natjecanja: B. Birk, D. Mravunac i Ž. Matkun

image_print