Archive for the ‘Najava turnira’ Category

Turniri prijateljstva za mlade u Rapcu i Poreču

U organizaciji Šk Sveta Nedelja i Šk Vladimir Gortan iz Poreča a uz tehničku potporu Šahovskog saveza Istarske županije organiziraju se dva susreta prijateljstva za mlade igrače, odnosno igračice. Cilj je uspostava dugotrajne suradnje između mladih iz dvije različite sredine i održavanje ovakvih susreta svake godine. Prvi susret bit će u Rapcu, OŠ Rabac, Ulica slobode br. 27 dana 27. kolovoza s početkom u 10.30 sati. Započet će predavanjem najboljeg istarskog igrača, GM Nenada Ferčeca, koji će kroz 90 minuta pokušati prenijeti mladim igračima /igračicama barem dio svog bogatog igračkog iskustva. Nakon toga slijedi blitz turnir za kadete/kadetkinje    ( do 16 godina ) i juniore/juniorke ( do 20 godina ). Pravo nastupa imaju svi zainteresirani bez obzira na kategoriju i titulu iz zemlje i inozemstva te koji posjeduju FIDE ID broj. Turniri su zajednički za kadete i kadetkinje, odnosno juniore i juniorke. Igrat će se švicarac od 9 kola u obje skupine a slučaju da se prijavi 10 ili manje igrača/igračica igrat će se Berger. Tempo igre je 7 minuta plus 3 sekunde dodatka za svaki odigrani potez. U Poreču je susret zakazan za 1. rujna u Žatici s početkom u 17 sati i igrat će se rapid u 7 kola s tempom igre od 8 minuta plus 4 sekunde dodatka za svaki odigrani potez. Kotizacija iznosi 30 kn u koju su uračunate pizze i piće osvježenja. Oba turnira su prijavljena kod FIDE za obračun rejtinga za blitz i rapid šah. Organizatori su osigurali medalje, šahovsku literaturu i slatke poklone za najuspješnije na oba turnira.

DODATNE INFORMACIJE :     

Igor Milovac, br. mobitela 091/544 – 7849

 Igor Ševo, br. mobitela 091/730 – 9816

 Giuseppe Ghersinich, br. mobitela 095/913 – 7673

Rapid turnir Šk Vodnjan 20. kolovoza

skvodnjanPojedinačni rapid turnir Šk “ Vodnjan “ za mjesec srpanj 2017. godine na rasporedu je u nedjelju, 20. kolovoza u „ Domu mladih “ u Vodnjanu. Turnir počinje u 18.00 sati i rejtingirati će se za FIDE rapid rejting listu. Igrat će se švicarac u 9 kola a tempo igre je 8 minuta plus 4 sekunde dodatka za svaki odigrani potez. Upisnina za igrače starije od 18 godina iznosi 20 kn, dok su igrači mlađi od 18 godina oslobođeni plaćanja upisnine. Igrač koji ima bijele figure u pojedinom kolu dužan je osigurati šahovsku garnituru standardnih dimenzija i ispravan elektronički sat. Prijave se mogu izvršiti na sam dan turnira do 17.50 sati ili na br. mobitela 091 544-7849, glavnom sucu turnira. Glavni sudac turnira je Igor Milovac, IA. Sve dodatne informacije možete dobiti na br. mobitela 099/2159-798, Andrej Pačić.

I. Memorijalni turnir „ Anđelko Nikolić “ pripao Pačiću

WP_20170709_21_11_42_Pro_LI

IA Igor Milovac – MK Andrej Pačić

Šk  Vodnjan je proteklu subotu organizirao I. Memorijalni turnir „ Anđelko Nikolić “ u znak sjećanja na svog nekadašnjeg igrača i prijatelja koji je preminuo prošle godine. Prije početka turnira nazočnima su se obratili predsjednik Šk Vodnjan, Andrej Pačić i supruga pokojnog Anđelka, gđa Verica Nikolić, pozdravivši sve nazočne i poželjevši im što više uspjeha kako u šahovskom tako i u privatnom životu.  Na turniru je nastupilo 26 igrača iz dvije federacije ( CRO, BIH ) i iz 10 klubova koji su odigrali švicarac u 11 kola, s tempom igre od 3 minute plus 2 sekunde dodatka za svaki odigrani potez. Od samog početka prejak tempo nametnuo je najbolji vodnjanski igrač, MK Andrej Pačić, koji ostali igrači na turniru nisu mogli pratiti. Upisao je 9 pobjeda i dva remija te sa dva boda prednosti uvjerljivo osvojio prvo mjesto. Popravio je rejting za +42 boda i preuzeo vodstvo u ukupnom godišnjem poretku s obzirom da je ovo bio i blitz turnir za mjesece srpanj i kolovoz. Pomalo iznenađujuće je drugo mjesto mladog Kevina Mainentija iz Šk Vladimir Gortan, Poreč sa 8 bodova. Velika nada porečkog kluba odigrao je odličan turnir, izgubio jedino od pobjednika turnira i popravio rejting za +42 boda. Na treće mjesto sa 7½ bodova plasirao se iskusni „ cugeraš“ Boris Moharić iz Pule. Na diobi četvrtog mjesta našli su se FM Josip Bulić, MK Roberto Jurman i MK Milan Marčeta sa po 7 osvojenih bodova pa su dodatni kriteriji kreirali ukupni poredak. Tako je FM Bulić četvrti, MK Jurman peti a MK Marčeta šesti. Dalje slijede Mustafa Halilović ( BIH ) i Pjerino Jurman 6½, Ivan Maravić, Nenad Fiala, MK Duško Srdić i MK Luka Kukurin 6, Niko Peruško, Andrija Dubravac i MK David Mrđen  5½ bodova itd. Organizator, Šk Vodnjan, pobjednika turnira nagradio je s peharom, a drugog i trećeg u konačnom poretku s medaljama. Osim njih medaljama su nagrađena i najuspješnija trojica mladih igrača ( 1. Ivan Maravić , 2. Niko Peruško, 3. Bruno Purini ). U ukupnom godišnjem poretku nakon četiri odigrana brzopotezna turnira u vodstvu su MK Andrej Pačić i Niko Peruško. Poredak seniora : MK Pačić 28, P. Jurman 25, MK R. Jurman 22, FM Bulić 21, MK Licardo 18, MK Fattorich i MK Marčeta 14, Mainenti 13, MK Valković 9, Moharić 8 bodova itd. Poredak mladih : Peruško 38, M. Pahljina i Purini 15, E. Pačić 13, MK Ghersinich 10, I. Pahljina 9 bodova itd.

Chess Results

Dodatni kriteriji na strani Miroslava Žufića

Porec20170805

GM Nenad Ferčec – Na Giuseppe Ghersinich – IM Miroslav Žufić – Miha Vidic

Šahovski klub Vladimir Gortan iz Poreča organizirao je pojedinačni brzopotezni šahovski turnir povodom Dana pobjede i Dana domovinske zahvalnosti. Na turniru je nastupilo 26 igrača ( 1 GM, 1 IM, 2 FM ) iz dvije federacije ( CRO, SLO ), koji su odigrali švicarac u 13 kola s tempom igre od 3 minute plus 2 sekunde dodatka. Najviše uspjeha imao je pulski IM Miroslav Žufić koji je skupio 11 bodova i zasluženo osvojio prvo mjesto. Ostvario je 10 pobjeda, 2 remija i jedan poraz ( MK Licardo ). Isti broj bodova skupio je pulski GM Nenad Ferčec ali zbog slabijih dodatnih kriterija morao se zadovoljiti drugim mjestom. Za utjehu mu ostaje da je turnir završio bez poraza. Na diobi trećeg mjesta sa po 9 osvojenih bodova našli su se Miha Vidic, gost iz Slovenije i Andrija Jergović iz Zagreba, inače čest posjetitelj istarskih turnira. Dodatni kriteriji kreirali su poredak pa je tako Vidic treći a Jergović četvrti. Dalje slijede FM Josip Bulić, MK Andrej Žnidarčić, MK Jakub Mrkaljević i Marko Stipandić 7½, FM Igor Ševo, Pjerino Jurman, MK Luka Kukurin, MK Renato Licardo, Kevin Mainenti i MK Roberto Jurman 7, MK Ante Ikica, MK Enrico Ghersinich i Matija Kovačević 6½ bodova itd. Najuspješniju šestoricu igrača organizator je nagradi novčanim nagradama, kao i najuspješnijeg mladog igrača ( Kevin Mainenti) i seniora starijeg od 65 godina ( MK Ante Ikica ). Za sve sudionike organizator je osigurao prigodni domjenak nakon završetka turnira. Sudački dio posla odradio je Giuseppe Ghersinich, NA.

Chess Results

I. Memorijalni turnir „ Anđelko Nikolić “ 12. kolovoza

skvodnjanU znak sjećanja na svog dugogodišnjeg člana i prijatelja, Šk „Vodnjan“ organizira I. Memorijalni turnir „ Anđelko Nikolić “, u subotu 12. kolovoza 2017. godine. Turnir će se održati u restoranu „ Betiga “ u Barbarigi s početkom u 18 sati. Pravo sudjelovanja imaju svi domaći i strani šahisti bez obzira na kategoriju i titulu te koji posjeduju FIDE ID broj. Prijave traju do 17.45 sati na dan igranja turnira. Upisnina za turnir iznosi 50 kn u koju je uračunata večera bez pića a oslobođeni su je igrači mlađi od 18 godina. Turnir se igra po Pravilima šaha FIDE, Dodatak za brzopotezni šah, pojedinačni švicarski sustav u 11 kola. U slučaju manjeg broja igrača igrati će se Berger. Tempo igre je 3 minute po igraču za cijelu partiju, plus dvije sekunde dodatka za svaki odigrani potez. Turnir je prijavljen kod FIDE za obračun FIDE rejtinga za brzopotezni šah. Organizator je osigurao pehar i tri medalje za trojicu najuspješnijih igrača te medalje za tri najuspješnija mlada igrača mlađa od 18 godina. Nagrade nisu kumulativne. Sve dodatne informacije možete dobiti na br. mobitela, 099/2159 – 798, Andrej Pačić.

image_print