Archive for the ‘Najava turnira’ Category

Redovna skupština Šahovskog saveza Istarske županije 23. siječnja

ssziRedovna skupština Šahovskog saveza Istarske županije za 2020. godinu održat će se u subotu, 23. siječnja 2021. godine u Domu mladih u Vodnjanu, Istarska ulica br. 1 s početkom u 18 sati. Pozivaju se svi predstavnici klubova da nazoče skupštini. Sve dodatne informacije možete dobiti na brojeve mobitela 091/544 – 7849, Igor Milovac – predsjednik ŠSIŽ i 095/362 – 5012, Valter Valković – tajnik ŠSIŽ.

Ugodni blagdani!

happy_new_year

Ugodne, zdrave i vedre blagdane  te

Sretnu i uspješnu novu 2021. godinu

želi Vam
ŠahIstra

ŠK Lošinj prekinuo brzopotezno prvenstvo, medalje vodećima u trenutnom poretku

ŠK Lošinj“Zbog Vladine zabrane sportskih događaja u Hrvatskoj, osim sporta u prvim državnim rangovima natjecanja, nismo u mogućnosti dovršiti Prvenstvo Lošinja u brzopoteznom šahu za 2020. godinu, u kojem su preostala za odigravanje još dva turnira. U takvim okolnostima, odlukom Izvršnog odbora kluba trenutni poredak (nakon 10 turnira) proglašava se konačnim za ovu godinu. Medalje će dobiti prva trojica u poretku: 1. Mario Muškardin, 2. Boris Tomić, 3. Bojan Purić”, na internetskim stranicama objavio je ŠK “Lošinj”.

Šahistkinje Picoka i Kastva izborile prvoligaški status

Foto : Dalibor Reš

Foto : Dalibor Reš

U Osijeku je proteklog vikenda u organizaciji HŠS – a održana II. šahovska liga za seniorke. Natjecanju su se odazvala svega tri kluba: Šk „Picok“, Đurđevac, Šk „Kastav“, Kastav i Šk „Ericsson Nikola Tesla“, Zagreb. Odigran je Berger u tri kola, a dvije prvoplasirane ekipe izborile su sudjelovanje u I. ligi iduće godine. Najviše uspjeha imali su šahistkinje Šk „Picok“, koje su ostvarile dvije pobjede i sa 4 meč boda i 5½ pojedinačnih bodova zasluženo osvojile 1. mjesto. Pobjednice su nastupile u sastavu: Ksenija Tomin 1/2, Anamaria Kečkeš 1/2, NM Ema Bevanda 1½/2 i Sara Balent 2/2. Drugo mjesto s 2 meč boda i 4½ pojedinačna boda osvojile su šahistkinje Šk „Kastav“ u sastavu: WIM Tina Lukenda 1/2, MK Jelena Dašić 1/2, MK Agata Vujić 1½/2 i Jasmina Okanović 1/2. Ove dvije ekipe iduću godinu natjecat će se u I. ligi za žene. Treće su šahistkinje Šk „Ericsson Nikola Tesla“, bez meč bodova i 2 pojedinačna boda. Sudački dio posla odradili su IA Krunoslav Lešić i NA Nenad Mrkonjić.

Chess Results

Šahisti Požege i Slobode izborili prvoligaški status

Foto: Nenad Dorić

Foto: Nenad Dorić

U Crikvenici je proteklog vikenda u organizaciji HŠS – a održan kvalifikacijski turnir pobjednika regija Istok, Centar, Zapad i Jug za ulazak u I.B ligu. Natjecanju su se odazvali sljedeći klubovi: Šk „Požega“, Požega, Šk „Sloboda“, Mihovljan, Šk „Vladimir Gortan“, Poreč i Šk „Primošten“, Primošten. Odigran je Berger u tri kola, a dvije prvoplasirane ekipe izborile su sudjelovanje u I. B ligi iduću godinu. Najviše uspjeha imali su šahisti Šk „Požega“, koji su skupili 5 meč bodova i 11½ pojedinačnih bodova. Požežani su nastupili u sastavu: GM Boban Bogosavljević 2/2, FM Marko Makaj 2/3, IM Zoran Majerić 2/3, FM Zoran Ličina 1/3, IM Zdenko Jušić 2/3, FM Siniša Tomerlin 2/3 i David Marčinković ½/1. Ostvarili su dvije pobjede i jedan remi te zasluženo osvojili 1. mjesto. Na diobi drugog mjesta našli su se šahisti Šk „Sloboda“ (WIM Borka Frančišković 1½/3, FM Bruno Makovec 0/3, MK Matija Zadravec 1½/3, MK Ivan Novak 3/3, MK Janko Havaš 2/3 i MK Juraj Havaš ½/3) i Šk „Vladimir Gortan“ (FM Enrico Ghersinich ½/3, MK Renato Licardo 2½/3, MK Alen Marković 1/3, FM Boris Grbac ½/2, MK Luka Kukurin 1/3, Bruno Purini 2/3 i Jakub Mrkaljević 1/1) s istim brojem meč (3) i pojedinačnih (8½) bodova. Presudio je tek 4. dodatni kriterij u korist Šk „Sloboda“. Tako će iduću godinu šahisti Šk „Požega“ i Šk „Sloboda“ nastupiti u I. B ligi. Četvrti su šahisti Šk „Primošten“ s jednim meč i 7½ pojedinačnih bodova. Sudački dio posla odradili su IA Nenad Dorić i FA Darko Dorić.

Chess Results

image_print